Skip to content

Conducere

Gheorghe Savu - Primaria Titesti, judetul Arges

Savu Gheorghe

Primar

DRAGI CONCETĂȚENI,

A fi primarul unei comunități înseamnă a-ți asuma responsabilitatea pentru liniștea casei fiecăruia, pentru că binele tuturor reprezintă imaginea binelui comunității. Mă gândesc la vorbele înțelepte ale bătrânei din Moara cu noroc– ”Omul sa fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogația, ci liniștea colibei tale te face fericit„. Așadar, eu îmi asum să veghez pe cât pot la pacea caselor dumneavoastră, dar și la bunăstarea comunității căreia îi aparținem de multă vreme.

A fi primarul acestei comunități mai înseamnă să fiu punte între trecut și prezent, și pe această punte neșubrezită să crească destinul copiilor nostri. Lor trebuie să le răspundem de ce costumul nostru popular se poartă doar ocazional, de ce vorbim doar la aduceri-aminte de meșterii cojocari  și cizmari ai locului, de țesătoare și de rotari, olari, sobari, dogari. Doar de eforturile noastre laolaltă depinde să reînviem Târgul Moșilor, așa cum era altădată sau tradiția locului numit nu demult  La han. Nu vorbesc despre reinventarea tradiției, ci despre dezgroparea ei de sub noianul acestor timpuri sumbre. Mă întreb câți dintre noi mai vin spre locurile natale pe Calea Sării sau pe Calea Buții…

Dragi concetățeni, istoria locurilor nu trebuie să se oprească la noi. Bătrânii nostri duși de mult nu sunt chipuri neclare sau documente îngălbenite de vremi, nu sunt doar fişe biografice, date de naştere şi de moarte. Sunt prezenţe vii care ne însoţesc în fiecare moment.  Ramificațiile genealogice şi analiza atentă a istoriei  nu sunt aduse în discuţie din vanitate sau din vreo pasiune de colecţionar, ci pentru că pot lumina, aşa cum puţine alte urme ale istoriei pot face, un complex întreg de instituţii, de raporturi sociale şi de mentalităţi. Acumularea de memorie este un capital care se poate transforma în competenţă, onestitate şi demnitate.

Ce putem face?

Fiți alături de mine în întoarcerea spre cei care ne-au lăsat lumina în cerdacul caselor, ca să o dăruim cu demnitate copiilor nostri !

Primar,

SAVU GHEORGHE

Competențe și atribuții

Declarații de avere și de interese

Duțulescu Gheorghe

Viceprimar

Competențe și atribuții

Declarații de avere și de interese

Greab Cristina

Secretar General

Competențe și atribuții

Declarații de avere și de interese